fbpx

Sunt Natalia Dabija și îți mulțumesc că ești aici.

Din 2014, de când s-a născut primul meul copil, viața mea s-a dat peste cap. Știu, știu, pare un clișeu, dar uite ce vreau să spun.

Am devenit pasionată de psihologie, de înțelegerea creierului uman – să-mi înțeleg creierul meu, în special, am citit cărți de parenting cu elemente de psihologie, am trecut apoi la cărți de dezvoltare personală, am făcut (și fac) terapie.

Pe parcurs, de 5 ani încoace, s-au întâmplat următoarele:

  • Am descoperit o mare pasiune: Scrisul!
  • Mi-am schimbat mentalitatea în legătură cu banii și am început să economisesc cu plăcere.
  • Mi-am schimbat stilul de viață și acum tind spre o viață simplă, cu focus doar pe lucrurile importante pentru mine (nu pentru alții).
  • Mi-am schimbat stilul de lucru și acum învăț să lucrez profund, fără distracții, învăț să îmi asum responsabilitatea deplină pentru tot ce fac.
  • Din septembrie 2018 lucrez pe cont propriu – dezvolt acest blog – și învăț să fiu antreprenor.

Și toate au venit din dorința mea de a fi o mamă ok și din pornirea de a citi acele cărți de parenting care m-au dus la dezvoltarea personală...până am ajuns aici.

Pe acest blog îmi îndrept atenția către 3 teme mari:

 

Economisire

Pasiunea mea pentru finanțe personale a început în 2015-2016. Aplic diverse strategii de economisire, pe care le împărtășesc pe blog.

Am fost o cheltuitoare impulsivă și am ieșit de acolo.

Dacă eu pot, atunci și tu poți!

 

Simplificare a vieții

Iubesc deciziile simple, relațiile simple în care e clar ce a vrut să spună fiecare, mâncarea simplă în care se simte fiecare ingredient, casa simplă, hainele simple, în care mă simt eu.

Iubesc viața simplă, o viață care nu mă copleșește. 

Merg spre aceste lucruri și împărtășesc detalii de pe drumul meu.

Trai conștient

Tot ce îmi doresc e să trăiesc conștient și să ies din automatismele în care am trăit o mare parte din viață. 

Voi povesti despre ce descopăr despre mine pe acest drum al vieții conștiente cu gândul să te inspir și pe tine.

Înscrie-te la resursele gratuite:

  • Newsletterul Trăiește frumos cu mai puțin - scrisoarea săptămânală care o să te ajute să-ți simplifici viața, având grijă de resursele tale (bani/timp/energie/spațiu ș.a.)

Descoperă cele mai interesante articole de pe blog, pe categorii:

 

Idei de economisire

Distracții gratuite

Idei de simplificare a vieții

Dezvoltare personală și trai conștient

 

Descoperă cele mai noi articole de pe blog:

Bugetul Familiei #26: Cum și-a crescut veniturile o mamă singură și cum își gestionează banii cu cei 2 copii și o casă în renovare

Bugetul-Familiei-26-Cum-și-a-crescut-veniturile-o-mamă-singură-și-cum-își-gestionează-banii-cu-cei-2-copii-și-o-casă-în-renovare_be-reasonable

***Acest articol este susținut de platforma de educație financiarā Money Bistro. Cu seria de articole #BugetulFamiliei, aduc în față familii de la care învățăm despre cum să ne gestionăm banii. Din acest episod vei afla cum si-a crescut veniturile o mama singura, devenind freelancer. Plus principiile pe care le aplică pentru bugetul ei de familie, pe care […]

4 ingrediente esențiale care m-au ajutat să-mi schimb relația cu banii

4-ingrediente-esențiale-care-m-au-ajutat-să-mi-schimb-relația-cu-banii_cuplu-care-se-tine-de-mana

Relația cu banii ne definește toate planurile vieții. Lucrând aici, poți să deblochezi – fără să îți propui – mai multe credințe limitative. Dacă te-ai întrebat vreodată cum sa iti schimbi relatia cu banii și de unde să o apuci, în acest articol ai 4 lucruri esențiale care au contat pentru mine, în procesul de […]

Confesiuni financiare cu oameni ca tine

Confesiuni-financiare-cu-oameni-ca-tine_floare-care-infloreste

Dacă mă uit la mine din afară, sunt același om, încă nesigură de puterea interioară, cu multe scăpări și cu aspecte ce au nevoie de organizare. Dacă mă uit din interior, observ – de la lună la lună – cum se prăbușesc stâlpi mici în mine, cum se crapă câte un perete protector de care […]

0