Săptămâna trecută am participat la un atelier culinar ținut de Lena și finanțat de compania Tupperware. Ce să zic – de învățat nu știu ce am învățat, însă ultima probă, adică degustarea, a fost foarte delicioasă! Lena a gătit 4 feluri de mâncare, un desert și o băutură întăritoare în numai 1,5 ore.
Puiul vienez este una dintre rețetele pe care am învățat-o acolo și pe care am replicat-o, zic eu cu succes, acasă.
Ingrediente pentru 2 porții: 0,5 kg piept pui, 1 măr, 1 ceapă medie, 2-3 căței usturoi, 150 -175 ml smântână pentru gătit, 1 lingură făină, curry, sare și piper după gust.
Se taie puiul julien și se pune într-un vas termorezistent, uns eventual cu unt. Se taie solzi ceapa și usturoiul. Se curăță merele și se taie felii (eu am înlăturat doar cotorul, coaja am păstrat-o). Se pun ceapa, usturoiul și feliile de măr peste pui. Se asezonează cu sare, curry și piper. Atenție: curry-ul are un rol important aici, nu poate fi exclus :). Se amestecă bine toate ingredientele.
Se dă la cuptor pentru 25-30 minute. Apoi se scoate vasul, se amestecă iar bine (pentru ca puiul se prinde de vas), se presoară făina și se toarnă smântâna. Se dă la cuptor pentru încă 10-15 minute.
Se servește imediat. Poftă bună!
La Multi Ani, „Nadia”! 😉 Felicitari pentru blog! La cat mai multe articole si cititori fideli!
Hi-hi 🙂 Cum m-ai gasit? 🙂
cine te cauta, te gaseste 😛
frumos raspuns 🙂
Pingback: 5 idei de sandwich-uri numai bune pentru călătoriile cu maşina – Natalia's Blog | Lucrarea ta esti Tu.
[…] pentru drum. Şi atunci mi-a venit ideea să bag nişte pui la cuptor în stil vienez după această reţetă şi să il folosesc pe post de umplutură pentru […]