Că iubim să călătorim nu e o noutate. Astăzi însă vreau să vorbesc despre pregătirile de dinainte de călătorii şi anume despre prepararea sandwichurilor.
Numai bune pentru călătoriile cu maşina.
Înainte să avem copii, partea asta cu pregătirea gustărilor pentru drum îmi lua ore întregi. Căutam pe net tot felul de reţete interesante şi neobişnuite, făceam cu grijă cumpărăturile, alegând cea mai bună pâine, cele mai bune şi creţe 🙂 foi de salată, apoi munceam asiduu la împachetarea sandwichurilor în noaptea de dinainte de plecare.
Ce îmi mai plăcea tot acest proces!
Chiar şi statul noaptea la bucătărie îmi dădea oarecum o satisfacţie pentru că ştiam că a doua zi o să trag cel mai dulce somn în maşină.
De când plecăm cu copiii, lucrurile s-au mai schimbat un pic. Tot îmi place să planific din timp ce mâncare luăm pentru drum, dar nici într-un caz nu stau mai târziu de ora 22:00 să fac sandwichuri sau bagaje înainte de plecare.
In timp am testat mai multe feluri de sandwichuri aşa că m-am gandit să fac o listă cu cele care mi-au plăcut cel mai mult.
Voi începe cu unul foarte mirositor! Nu miroase rău, dar e cu multe ouă şi ceapă, deci aviz celor sensibili la mirosuri.
Recomand sandwichurile astea mai mult pentru perioada de vară când puteţi să opriţi undeva la iarbă verde pentru un un minipicnic.
Noi le mâncam cu poftă şi în maşină – oricum în scurt timp nu simţeam mirosul pentru că ne obişnuiam.
Sandwich cu salată de ouă
Ingrediente necesare: 8 ouă fierte tari, tocate; câteva linguri pline de smântână (în funcţie de cât de cremoasă vreţi să fie compoziţia); 1 ceapă, tocată mărunt sau, şi mai bine, o legătură de ceapă verde; 1/2 linguriţă sare; 1 linguriţă de muştar; 1/4 linguriţă usturoi praf; 1 lingură mărar tocat; 8 felii de pâine (eu folosesc pâine gen toast, integrală).
Cum se prepară:
Se amestecă toate ingredientele, în afară de pâine, desigur, într-un bol. Se lasă la frigider câteva ore, se asamblează sandwichurile în dimineaţă plecării şi se devorează pe drum.
Reţetă preluată de aici.
Sandwich cu pui, morcov şi ţelină
Ingrediente necesare: o jumătate de piept de pui/curcan, feliuţe, tras la tigaie cu mirodenii; 1 morcov; o bucăţică de ţelină; 3 linguri de smântână; o lingură de muştar; o lingură de hrean ras ( asta conţinea reţeta originală, noi nu suntem amatori de hrean); pâine gen toast, albă sau, şi mai bine, lipie
Cum se prepară:
Se dau prin răzătoare morcovul şi ţelina, se amestecă cu smântana, muştarul şi hreanul, după caz. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se unge pâinea cu această salată, se pune carnea trasă la tigaie de-asupra, apoi iar pâine. Sau se rulează compoziţia într-o lipie. Atât de simplu.
Reţetă preluată de aici.
Sandwich cu şniţel de pui, castraveţi muraţi şi sos remoulade
Oh, asta e un sandwich foarte-foarte bun, cu care am impresionat mai multe guri de prieteni. Din păcate în ultimii ani, de când cu copiii, nu prea am mai făcut această variantă de sandwich, pentru că pregătirea ia destul de mult timp, dar cred că e una dintre cele mai gustoase dintre cele 5 pe care vi le-am prezentat.
Ingrediente necesare:
Pentru şniţele: o jumătate de piept de pui (cam 350 de grame); 2 linguri de făină albă; 2 ouă; 1 lingură de pesmet auriu; 1 lingură de brânză de oaie uscată şi rasă; 1 lingură de ulei; 1 linguriţă de sare; 1 linguriţă de boia iute.
Pentru sosul remoulade: 200 g maioneză (de ceva timp nu mai folosim maioneză, dar aş fi dispusă să fac un compromis ocazional, pentru călătoriile cu maşina); 1 lingură de muştar; 100 g castraveciori în oţet, tocaţi mărunt şi bine scurşi; 1 legătură de pătrunjel, tocat; câteva fire de tarhon, tocate; 1-2 linguri de capere, bine scurse; facultativ – 2-3 ouă, fierte tari şi tocate mărunt – eu nu ţin minte să fi pus vreodată ouă la acest sos, dar nu văd cum pot să-l strice.
Altele: Chifle – pentru aceste sandwichuri merg foarte bine chiflele cu seminţe de dovleac, crispy pe dinafară şi moi înăuntru; Salată verde, spălată bine; Câteva felii de castraveciori muraţi
Cum se prepară:
Fiecare român ştie să facă şniţele de pui :). Iar dacă nu, aici e reţeta de la maestrul Adi Hădean. Nu am testat-o exact pe asta, dar pun pariu că ies bune. Şi sunt destul de sănătoase pentru că sunt făcute la cuptor. Eu pe timpuri le făceam pe tigaie.
Pentru sosul remoulade, se amestecă simplu şi bine toate ingredientele. Reţeta este preluată de aici.
Se taie chiflele în două, se pune o frunză de salată, sos remoulade, şniţel de-asupra, nişte felii de castraveciori, după gust şi gata, sandwich-ul e bun de împachetat.
Sandwich cu carne de pui şi sos curry
Această idee mi-a venit chiar de curând. Trebuia să plecăm la drum lung, eram singură cu copiii acasă, aveam o zi “întreagă” ca să fac bagajele şi sandwichurile. Numai că…ştiţi şi singuri cum se derulează o zi cu copiii, aşa că spre seară, am ajuns la concluzia că nu voi reuşi să pregătesc gustări pentru drum. Şi atunci mi-a venit ideea să bag nişte pui la cuptor în stil vienez după această reţetă şi să il folosesc pe post de umplutură pentru sandwich.
Ingrediente necesare: 0,5 kg piept pui; 1 măr; 1 ceapă medie; 2-3 căţei usturoi; 150 -175 ml smântână pentru gătit; 1 lingură făină; mult curry, sare şi piper după gust; legumele preferate: ardei gras galben, salată verde; chifle de pâine albă.
Cum se prepară:
Puiul se găteşte după reţeta de aici. Rezultă un pui cu sos cu tot. Se taie chiflele, se pune sosul cu carne înăuntru, se pun legume după gust, se împachetează si la drum!
Sandwich cu ton şi avocado
Trebuie să recunosc că varianta asta nu prea am luat-o la drum. Am tot preferat carnea in diverse combinaţii. Dar am decis să o includ aici pentru a vă oferi o oarecare diversitate şi pentru că e foarte gustos. La noi a mers de minune în serile de weekend când aveam chef de mâncare de tip fastfood, dar sănătoasă.
Ingrediente necesare: un avocado mare, bine copt; un ou fiert tare, tocat; o conservă mare de ton în suc propriu; o ceapă roşie mică, tocată fin; 2-3 fire ceapă verde, mărunţite; zeama de la jumătate de lămâie sau lime; 2-3 linguri ulei de măsline; sare; pâine gen toast, albă sau integrală sau, şi mai bine, lipie.
Cum se prepară:
Se pasează avocado cu o furculiţă şi se amestecă bine cu uleiul de măsline şi zeama de lămâie. Se adaugă tonul, ceapa şi oul şi se amestecă iar bine de tot. Se pune compoziţia pe pâine sau lipii, se împachetează şi se ia la drum. Este posibil ca avocado să îşi schimbe culoarea în ceva timp, dacă va deranjează acest lucru, folosiţi maioneză în loc de avocado. Ies vreo 3- 4 sandwich-uri din aceste cantităţi. Reţeta e preluată de aici.
Drum bun!
♥ Daca vă plac articolele mele, vă invit să daţi Like paginii de Facebook sau să vă abonaţi la newsletter cu ajutorul butonului Follow de mai sus, din dreapta paginii. ♥
Pingback: Petrecere cu buget redus. Cum să organizezi o petrecere faină pentru copii • Natalia Dabija
[…] cu o zi înainte. Chifteluțele și plăcintele le-am făcut cu o zi înainte, ingredientele pentru sandwichuri doar le-am pregătit, iar în dimineața petrecerii le-am […]