M-am trezit doar cu un gând în cap. Să vă spun că iarăşi mă provoc! După #IulieFărăPlastic vreau să intru în #SeptembrieFărăZahăr. Pentru următoarele 2 săptămâni. Sau poate 3. Mai fur o lună din Octombrie. Cică obiceiurile se crează după cel puţin 21 de zile.
Ce înseamnă provocarea asta?
Păi este exact cum se aude. Fără zahăr adăugat. Deloc. Nici în conserve, pâine şi alte nebunii. Şi nu-l înlocuiesc cu alţi îndulcitori. Gen miere, ştevie etc. Doar fructele o să mă îndulcească în perioada asta. Şi copiii. Că-s tare dulci şi ei. Mai ales când mă lasă să lucrez la calculator.:))
De ce mă bag?
Pentru că vreau să-mi dovedesc că pot. Dar trebuie să recunosc că sper să dau vreo 2 kg jos.
Pentru că vreau să îmi educ gustul. Noi am început să consumăm mult mai puţine dulciuri din comerţ încă de când s-a născut Tudor. Nu mai avem ciocolată-n casă cum aveam mereu pe vremuri. Prăjituri cumpărate mâncăm rar. Şi atunci ni se par extrem de dulci şi… incredibil de scumpe. Acum mănânc des pâine cu unt şi miere . Şi-mi pun câte 3 linguriţe de zahăr peste ovăzul cu lapte că-mi place să îl aud trosnind în dinţi. Dar gata, renunţ la asta. Cu îngheţata o să-mi fie foarte greu. Dar na, altfel nu s-ar numi provocare.
Flavia povesteşte mai multe despre #SeptembrieFărăZahăr aici. Tot ea a iniţiat campania. A făcut şi un grup de suport pe Facebook: Gaşca Fără Zahăr. Găsiţi mai multe detalii la ea în articol. Eu n-o să intru în acest grup. Nu vreau să o dau dintr-o dependenţă în alta. :))
Ana a scris despre ce inseamna provocarea asta pentru ea. Bianca s-a destăinuit care sunt prietenele sale adevărate. Dulciurile! Ce credeaţi?
Ce planuri mai am în legătură cu #SeptembrieFărăZahăr ?
O să fac update-uri pe facebook despre cât de greu (sau uşor!) îmi e. La câteva zile, nu foarte des, sper.
O să testez reţete de prăjituri fără zahăr. Până să facă Tudor 2 ani, îndulceam prăjiturile cu miere sau banane. Acum se complică lucrurile. Miere nu vreau să folosesc pe durata provocării. Banana dă un gust puternic prăjiturilor, iar soţului meu nu-i place acest lucru. Hmm, să vedem ce soluţie găsesc. Vă anunţ şi pe voi.
Voi încerca să-mi variez micul dejun. Şi să includ mai multe fructe în el.
O să îi povestesc lui Tudor mai multe despre cât de nociv e zahărul şi de ce am ales să intru în #SeptembrieFărăZahăr. Bune planuri, să văd ce-mi iese în realitate.
…Hai că n-are cum să fie atâââât de greu! Spun acum după ce am mâncat o prună dulce-dulce. Să vedem mai încolo dacă intru în sevraj. 🙂
Photo by Joanna Kosinska on Unsplash
Succes! As putea renunta la zahăr, dar sa l inlocuiesc cu altceva 🙂
Eu vreau sa imi modific gustul, sa simt mai putin nevoia de dulce…deci nu conteaza ce indulcitor e. Renunt la toate pe durata provocarii. 🙂 Atat cat imi iese. Chiar azi scriam pe facebook cum am mancat un borcan de rosii marinate cu zahar in ele. 🙂 Din cauza ca am uitat sa citesc eticheta.
Interesanta provocare, o sa incerc si eu dar in octombrie … acum e un pic cam tarzior. 🙂 sa ne tii la curent cum iti iese tie
Daa, o sa mai scriu. Pe facebook o sa postez update-uri.